You are here: News
Nederlands (Nederland)Deutsch (Deutschland)English (United Kingdom)

Rowood drives first pile for extra storage!

On the 20th of september 2017 the first of 201 piles were driven for a new storage. In total Rowood will get 2000m2 extra storage.

Rowood in the newspaper.

Nieuw !!! Assortiment uitbreiding bij de Firma Rowood B.V in Ridderkerk: Vurenhout

De firma Rowood B.V, al 40 jaar bekend in de markt als importeur van (houten) plaatmaterialen, heeft per 1 maart 2014 zijn activiteiten uitgebreid met de import van vuren hout van uit zowel Scandinavië als Duitsland. We importeren van vele bekende zagerijen uit Zweden met grote volumes met de juiste specificaties en afmetingen om de Benelux snel uit voorraad te kunnen leveren  in volle en halve pakken in combinatie met plaatmateriaal. We leveren bij u in de opslag of  rechtstreeks bij uw  klant.

We zijn vanaf 1 maart 2014 ook het verkoopkantoor van de zagerij Dickel-Holz uit het Duitse Sauerland. Deze zagerij biedt vele mogelijkheden zoals, vers gezaagd, gedroogd, ruw geschaafd, afgekort op lengte, geïmpregneerd etc. hout. De flexibiliteit van deze zagerij is dat ze heel goed op specificatie kunnen leveren, maar ook de bulkpartijen.

We zijn stellig overtuigd dat dit een goede aanvulling is op de markt, met de combinatie mogelijkheid hout en plaatmateriaal omdat de houthandelaren en bouwmaterialenhandel met een zo laag mogelijke voorraad willen werken. We zijn ook duidelijk van mening dat het rechtstreeks naar de klant leveren voor hen duidelijk goedkoper zal zijn. Want voorraad kost geld. U heeft minder interne logistieke kosten, minder administratieve lasten, minder beschadigingen, minder dode voorraden en negatieve afwaarderingen, aangezien hout en plaat dagprijzen kent en continu in beweging is.

De firma Rowood B.V heeft hiervoor ook de nodige kennis in huis gehaald door de nieuwe collega Gert Jan Maseland in dienst te nemen. We zullen binnenkort wekelijks onze relaties gaan mailen met actuele voorraden. Hierbij vragen we ook bedrijven te reageren die interesse hebben  in onze mailing en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen voor een afspraak om kennis met elkaar te maken.                     

U kunt ons mailen op:  gertjan@rowood.nl

 

 

A new cutting line Holzma HPL5050

It took a lot of efford to get the electricity organized, but Rowood has finally his new cutting line.

 

 

Rowood has a new roof.

It was a big logistical operation but Rowood has a new roof.

 

Houtwereld

Rowood in the houtwereld!

 

Read here (in Dutch).

40 years!

Rowood exists 40 years!! We celebrate this with a new corporate identity and a new website.